A logóra kattintva a Lazi Kiadó oldalára léphet!

Novemberi Akciónk!
30% kedvezmény!
2024. November 23.

Bozsik Valéria

Különleges zöldségételek

Mezőgazdasági 1987, Budapest

Illusztrátor: Demeter Ákos

A könyv két részből áll. Az első a különleges zöldségekből készíthető ételek receptgyűjteménye, a második pedig olyan ételeké, amelyeket a bennük fölhasznált zöldségek emelnek a különlegesség rangjára.

Az első rész főszereplője a nálunk ma még ritkaságszámba menő néhány zöldségféleség: a cikória, az endívia, a mángold, a pasztinák, a brokkoli, a rebarbara és mások. Ezek közül némelyik csak salátának jó, de legtöbbjükből leves, főétel, köret vagy mártás is készíthető.

Önmagáért beszél a második részben leírt ételek neve. Íme néhány:

sajtos káposzta, töltött karalábélevél, zöldségmártásos pulykacomb, zöldséggel töltött csirke és liba stb.

A különleges zöldségeket néhány kivételtől eltekintve a kiskerttulajdonosok termesztik. Számukra a szerző röviden ismerteti az egyes zöldségek termesztéséhez szükséges tudnivalókat is. A tálalási és italajánlatok viszont már mindenkihez szólnak.

Kategória: Gasztronómia
Sorozat: Kertünk Házunk Otthonunk
Terjedelem: 273 oldal
Méret: 145 mm X 205 mm
Kötés: kötött
Nyelv: magyar
Súly: 0.25 kg
Email:


Elfogyott