A zöldségtermesztő mester könyve Szaktudás Kiadó Ház 2006, Budapest A zöldségnövények intenzív művelést kívánó, nyersen vagy feldolgozva fogyasztható, nagy biológiai értékű, sok vitamint, ásványi sót, íz- és zamatanyagokat tartalmazó növények. Fontos táplálékok! Újabb kutatások szerint több mint táplálékok! Kellő mértékű, választékos, folyamatos fogyasztásuk fokozza az egészségmegőrzést. A könyv a fogalmi meghatározástól kezdve ismerteti a zöldségnövények származását, botanikai jellemzőit, táplálkozási, népgazdasági jelentőségét. Kitér az élettani alapok ismertetésére, a talajigényre, a termesztéstechnikai munkák ismertetésére (talajművelés, öntözés, vetésforgó, szaporítás, ápolási munkák, betakarítás, tárolás stb.) majd részletesen ismerteti az egyes zöldségfajok legfontosabb termesztési útmutatóit. |
|
Kategória: | Növények |
Terjedelem: | 228 oldal |
Méret: | 140 mm X 195 mm |
Kötés: | kartonált |
Nyelv: | magyar |
Súly: | 0.26 kg |
|
|
|